Partyzik a Nirvana Kurt Cobain lepukkant lakásán

1326888702_43.jpg

Néhány éve egy soha nem látott videó került napvilágra a Nirvanáról, amit a Nevermind felvételei előtt néhány hónappal  Krist Novoselic rögzített Kurt Cobain olympiai lakásán 1991. január 21-én.

A néhai együttes frontemberének szobája falán egyik kedvenc zenésze, LeadBelly látható, akinek a Where Did You Sleep Last Night? című dalát többek között a legendás Unplugged in New York műsoron is eljátszotta. Mihail Gorbacsov, akit Frédéric Beigbeder francia kortárs író a 2999 Ft című botrányregényében a XX. század legnagyobb forradalmárának nevez, szintén a szürreális dekoráció része. A terráriummal ellentétben, ami Kurt teknőseinek készült.

„Az a tél volt a legnyomasztóbb időszakom évek óta – mondta Kurt Michael Azerradnak, aki 1993-ban publikálta a zenekar történetét feldolgozó Come as you are című könyvet. – Olyan rövid, piszkos, hideg, és szürke volt minden nap. Majd’ megőrültem. Unatkoztam és szegény voltam. Hónapok óta leszerződtünk a Geffenhez, de semmi pénzünk sem volt. A végén el kellett árverezni az erősítőinket, a tévéinket, hogy pénzt szerezzünk corn dogra. Egyfolytában próbáltunk. Ez mentett meg minket”

1326888702_43.jpg

A felvétel azért is különleges, mert azokban a hónapokban a zenekar semmiféle promóción nem vett részt.

Fotók: 1991. február, Olympia, Kurt Cobain lakása.

A Nirvana Magyarul YouTube-csatornáját érdemes bekövetned, hogy ne maradj le a magyar feliratú videókról...

Címkék: cikk 1991